Феновете на Левски събраха почти 14 хиляди лева в специалните урни на "Герена" по време на вчерашното столично дерби със Славия, приключило при резултат 1:2.

Сумата отново ще отиде за погасяването на месечните вноски на "сините" към НАП - всяка една от тях е на стойност от 143 хиляди лева.

"В урните, които привържениците на Левски бяха разположили на стадион "Георги Аспарухов" по време на срещата със Славия, е събрана общата сума от 13 723 лева", гласи официалното клубно изявление.

"Едновременно с това продължава и акцията по събиране на средства, с която всеки привърженик може да се запознае на адрес www.levski.com", допълват още столичани.

 

"На специално изградения за кампанията сайт има актуална информация за движението на средствата и точна отчетност за постъпилите пари и броя на дарителите", пишат още от Левски

"ПФК Левски изказва отново своята благодарност към всяко "синьо" сърце, отзовало се в името на любимия клуб!", се казва в съобщение на клуба", завършва с благодарност съобщението.

Общо Левски трябва да плати 34 вноски към НАП, а към момента са осигурени средства за първите две - за месеците февруари и март.

Междувременно стана ясно кой ще ръководи срещата между "сините" и Лудогорец за Купата на България в четвъртък. Главен съдия е Драгомир Драганов, негови помощници са Иво Колев и Димитър Русев, а четвърти рефер е Станислав Тодоров.