Феновете на ЦСКА са превели по сметката на клуба 368 250 лв. за седем дни, откакто започна дарителската кампания на "червените".

Това съобщи официалният сайт на техния любим отбор.

Инициативата дойде именно от привържениците, а поводът бе осъдителното решение на КАС и ФИФА по делото за бившия играч на отбора Юнес Бенжелюн.

След него ЦСКА имаше временна възбрана да картотекира нови попълнения, която би трябвало да бъде отменена в петък. Дължимите суми по делото вече са преведени.

"5380 фенове са превели точно 368 250 лв., като допълнителни суми продължават да постъпват в сметката на 31-кратните шампиони и в момента.

Дарения се превеждат от почти всяка точка на планетата, което за пореден път показва, че любовта към ЦСКА не познава граници и наши сънародници на хиляди километри от Борисовата градина продължават живо да се вълнуват от съдбата на четирите свещени букви", пише в съобщението на сайта на ЦСКА.

Даряват и популярни фигури от други сфери, които не крият симпатиите си към "червените". Включи се и легендата Христо Стоичков.

Героят от финала за Купата на България с победен гол - Бисмарк Чарлз, дари медала си от турнира в инициативата, като за него ще наддават фенове. Парите ще отидат по същата сметка.