Треньорът на победителите Павел Върба бе категоричен, че битката за титлата не е решена. Въпреки че Лудогорец води с 9 т. пред втория Локомотив и 12 пред третия и четвъртия - Левски и ЦСКА.

"След дългата пауза се притеснявахме как ще изглеждаме - призна чешкият наставник в интервю пред Диема спорт минути след дербито. - Нямаше как да се мине без грешки след толкова време без мачове. Играхме срещу много добър отбор и оценяваме високо тази победа.

Не ми хареса първото полувреме, не бяхме достатъчно агресивни, Левски печелеше почти всяка втора топка и успяваха да ни пресират. Като цяло мачът бе равностоен, раздели ни един страхотен гол.

Не съм се притеснявал дали ще издържим физически, защото по време на паузата играчите бягаха може би повече, отколкото на предсезонна подготовка. Но липсата на игрова практика не можеш да я наваксаш, това бе моето притеснение.

Никога не съм преживявал и помислял за такова нещо като това в последните месеци, надявам се и никога повече да не се случи. Предполагам с всеки човек по света е така.

Не смятам, че Левски е извън битката за титлата, докато имат шанс, ще се борят."

Петър Хубчев, треньорът на "сините", също каза своето мнение веднага след края.

"Един прекрасен гол определи победителя, представихме се добре - каза наставникът на домакините. - Винаги може и по-добре, но откровено казано съм повече от доволен при положението, в което се намираме, от показаното. Особено от борбата.

За нашия отбор не е добре, че мачовете ще следват толкова нагъсто, не разполагаме с много кадри. Трябва да компенсираме всичко с по-голямо желание.

Нямаме забележки от морална гледна точка при всичко случило се с момчетата. Знам в какво състояние са половината от тях, какво мислят... С идването на голямо име като Сираков промени би трябвало да има, но засега не съм усетил такова нещо в съблекалнята."