Футболист от английската Висша лига е арестуван по подозрение за сексуален тормоз над малолетен, разкри полицията на Острова.

Името на играча не се съобщава, но става въпрос за футболист на Евертън.

Той е бил арестуван от полицията на град Манчестър в петък вечер, а по-късно освободен под гаранция.

От Евертън не отрекоха информацията, като хора от ръководството на клуба са заявили пред изданието "Mirror", че към момента правата на въпросния играч са спрени, той не тренира и се чака да приключи разследването срещу него.

Клубът ще окаже пълно съдействие на властите, но няма да предприема официални действия преди да има крайно становище по случая.

Ровенето на медиите по случая стигна до още детайли, които полицията в Манчестър разкри. Те са, че задържаният е 31-годишен, милионер от Висшата лига, като също така играе редовно за родината си.

Това веднага скъси списъка до две имена, защото двама играчи в Евертън са на 31 години. Повечето медии са почти сигурни, че това е исландската звезда Гилфи Сигурдсон, който е и втори капитан на "карамелите'.

Той изобщо не е случаен и периферен футболист, а е сред основните за Евертън, като и един от най-постоянните халфове във Висшата лига в последните години. Със сигурност име, с което всеки футболен фен е добре запознат.

Освен това Сигурдсон има 78 мача за Исландния, като бе с основна заслуга за подвизите на страната си на Евро 2016 и Мондиал 2018.

Другият възможен арестуван е Фабиан Делф. Само двамата със Сигурдсон са на по 31 години в тима на Евертън.

Той обаче не е играл за Англия от три години, а и ако задържаният бе английски национал, може би цялата шумотевица около случая щеше да е далеч по-голяма.

Разбира се, това с имената е само плод на разследване от медиите на Острова, а не официална позиция на полицията.