Един от най-опитните играчи в родната Първа лига - Иван Бандаловски, нападна пловдивския Ботев само ден, след като разтрогна с клуба.

Бранителят изненадващо бе освободен заедно с капитана Лъчезар Балтанов в раздирания от финансови и организационни проблеми тим на Ботев.

Докато колегата му и капитан на клуба Лъчезар Балтанов отказа да влиза в детайли около ситуацията, Бандаловски гостува на "Спортал", където разказа за доста притеснителното положение в Коматево.

Той също така нападна и треньора Ферарио Спасов, както и новото ръководство, което взе акциите от оттеглилия се Георги Самуилов.

Бандаловски заяви, че в отбора никой няма желание да тренира под ръководството на настоящия наставник, а клубът с всички сили върви към фалит. По неговите думи в касата има около 20 000 лева, като на този етап не се вижда откъде ще влязат свежи средства.

"Имам 21 мача като титуляр за клуба. Играл съм всички мачове без смяна. След злополучния мач с Монтана видяхме, че г-н Ферарио Спасов си подава оставката пред цяла България. Имаше среща между г-н Караславов, хора от новото сдружение и старото. Изведнъж дойде ръководството и казаха, че имат решение Бандаловски и Лъчо Балтанов да бъдат отстранени от отбора.

Целият отбор беше в шок. Питахме какво става и г-н Караславов ни каза, че сега не може да каже. Отборът не искаше да тренира. Беше неуважително. Не ни казаха за какво става въпрос.

Попитахме каква е причината, но Асен Караславов ни каза, че решението е на Ферарио Спасов. Вчера питахме Ферарио, а той прехвърли вината върху друг. Изобщо не знаем за какво става въпрос. Казах му да бъде мъж и да каже за какво става въпрос. Той нито веднъж не пое отговорност и не каза нещата в очите. Разбрахме, че той не си е подал оставката в отбора, а само пред телевизията.

Имаме информация и от други хора в клуба, че причината е голямата заплата, която взима г-н Спасов. Той взима 15 000 лева, което е много за българските стандарти. Не иска да напусне сам, а да е уволнен заради голяма неустойка. Този човек не си държи на думата и иска да обвини друг за неговите несполуки.

Спасов е един от най-големите виновници за случващото се в отбора. Физически сме много зле, никой не знае къде се намира на терена. Нормално е да има импулс, когато има нов отбор. Имаме три тренировки. Тактики не се тренират и физика. Тренировъчният процес е несериозен.

Тези хора не са мъже и не ти казват нищо в очите. Аз винаги съм в игра. Изведнъж това дойде като гръм от ясно небе. Горе-долу бяха добре нещата преди г-н Самуилов да напусне. Г-н Караславов си е подал оставката, но няма кой да му я приеме.

Има 200-300 фенове на Ботев, които правят това нещо. Те изгониха г-н Самуилов с транспаранти. Г-н Палийски също е дал много пари на Ботев през годините. Влизат г-н Гиздаков и г-н Златев, които на 30 въпроса ни отговориха, че вървим по пътя на "Левски". Питахме го какъв ще бъде пътят, а те ни казаха, че нямат пари и тепърва ще търсят спонсори. Разбрах, че дори нямат пари да направят одит в клуба.

Моделът "бащица" много трудно може да бъде променен. Дори Цървена Звезда и Партизан имат богати спонсори, които наливат пари. Шансът е или г-н Самуилов да се върне, или да дойде някой спонсор. Сега няма никаква атмосфера в отбора. Не знам какво иска да направи това ново ръководство. Г-н Гиздаков има бизнес с трима работници. Не виждам как ще издържа Ботев. В България има всякакви болни хора.

Треньорското ръководство играеше и двойна игра заради тези заплати. Мисля, че са малко нереални тези заплащания. Никой му няма респект вече на Ферарио Спасов. Никой не иска той да е треньор на Ботев вече. В касата има 20 000 лева.

Бултрасите са едни от най-добрите фенове в България. Те дават всичко за Ботев. Това са истинските ботевисти, а не някакви, които искат да стават известни по форумите. Аз едва ли ще се върна, каквото и да стане. Разбрали сме се за пари, ама дали ще има изобщо в клуба", сподели той.