Мартин Камбуров призна, че е черпил вдъхновение от Петър Жеков в преследването на рекорда му по голове в българския футболен елит.

В понеделник вечер нападателят на Берое вкара за 253-и път, от дузпа, срещу Ботев (Враца) за 1:0, за да изравни постижението на един от най-големите футболисти в историята ни.

"Чувствам се много щастлив. Искам да благодаря на господин Жеков за вдъхновението, което ми даде, за да стигна до този момент - каза Камбуров след двубоя пред Диема спорт. - Наистина трябва да му благодаря. Той направи това, че през последните две години да мога да мечтая за точно това нещо, защото по-рано беше в сферата на фантастиката.

Чувството е уникално. Имах чувството, че играя за първи път футбол. Невероятно е.

Ако някой ми беше казал, когато започнах да играя футбол, че ще стигна дотук, щях да му кажа, че е луд.

Но ето ме сега тук. 15 години в "А" група винаги съм поддържал стандарт и ниво, не съм играл на приливи и отливи.

Това доведе да стоя тук до Петър Жеков с 253 гола. Днес имах поне още две положения, които друг път бих вкарал, но напрежението беше доста по-голямо.

Не деля съперниците. Дали е срещу Левски (това е следващият мач на Берое - б.р.), или срещу някой друг ще бъда безкрайно щастлив. Ако играем добре и създадем ситуации, ще отбележа, но няма гаранция, че на този мач ще се получи."