Славният като история английски Дарби Каунти обяви, че влиза в административно управление и е близо до банкрут.

Клубът е в много тежко финансово състояние в последните 12 месеца, като в декларацията му от петък вечер се изтъква, че това е така най-вече заради пандемията. Ситуацията в страната и по света е струвала на Дарби около 20 милиона британски лири в оборота и това по никакъв начин не позволява да се плаща на хората от администрацията, а вече - и на треньори, и играчи.

"Футболът е в огромни загуби заради пандемията и, за съжаление, Дарби пострада много тежко - казва се в съобщението. - Разчитаме на това административното управление да стабилизира ситуацията."

Мениджър на отбора е Уейн Рууни, който вероятно ще напусне при това развитие на нещата. Клубът ще е принуден да разпродаде или освободи играчи, за да облекчи бюджета, а и вече е сигурно, че ще бъдат отнети 12 точки от актива му.

Такова е правилото в Англия, когато обявиш, че влизаш в администрация.

Дарби е малко над зоната на изпадащите във второто ниво на футбола - Чемпиъншип, като след 7 кръга има 7 точки. Реално от понеделник това ще се промени и активът ще е минусов.

Днес отборът приема Стоук на своя стадион и се очаква голяма посещаемост, като феновете вероятно ще изразят недоволство от ръководството и ще искат смяна на собственика.

А той - Мел Морис, на два пъти опитва да продаде Дарби Каунти в последната година, но не успява по различни причини.

Последните преговори бяха през май с испанския бизнесмен Ерик Алонсо, но отново пропаднаха.