Кристиано Роналдо прави възможното да помогне за финансовото състояние на своя клуб Ювентус, като се отказа от част от заплатата си по време на кризата с коронавирус.

Поради астрономическите си бизнес и футболни успехи обаче, португалецът изобщо не е засегнат от финансовата криза, която далеч няма да се отрази пагубно за благосъстоянието му.

Роналдо се отказа от 3,45 милиона британски лири и със съотборниците си ще помогне на Юве да спести около 100 милиона в периода от март до май.

Португалецът има редица проекти извън игралното поле, които внасят постоянно приходи в хазната му. Според "Форбс" той ще стане първият милиардер сред футболистите до края на 2020-а.

Само чрез рекламните си договори Роналдо печели по 36 милиона британски лири на година, като в това число влизат реклами на "Найк", бельо, обувки и т.н. Освен това той печели не малко и от факта, че бе на корицата на най-популярната футболна игра ФИФА 19.

Роналдо ще стане едва третият активен спортист с приходи за над милиард долара след Флойд Мейуедър и Тайгър Уудс. Това е впечатляващо, предвид колко по-дълги са кариерите в бокса и голфа.

35-годишният Роналдо е третият най-скъпоплатен футболист в света след Лионел Меси и Неймар. Бразилецът значително увеличи заплатата си откакто премина в ПСЖ.