Легендата на "Манчестър Юнайтед" и Англия Рио Фърдинанд атакува мениджъра на клуба Жозе Моуриньо два дни преди старта на новия сезон. Анализаторът на телевизионния канал BT Sport не спести критики, а и мрачна прогноза.

"Има твърде много негативизъм, излизащ от "Манчестър Юнайтед" в момента - каза Фърдинанд. - Когато си част от отбора и усещаш такъв негативизъм, е трудно.

Когато аз бях млад играч, турнетата преди сезона с първия тим бяха моята голяма възможност.

Сега Моуриньо отписа всички млади играчи, каза, че няма да са част от състава за сезона. Как ли се чувстват?

Мениджърът отправи критики и към шефа си Ед Уудуърд. Разбирам, че Жозе може да е разочарован от липсата на трансфери, но трябва да остане позитивен и да го предаде на играчите. Може би го прави зад стените на клубната база, без да виждат публичните очи. Но в общественото възприемане на "Юнайтед" в момента има много негативизъм."

Рио говори и за Пол Погба, искан от "Барселона" и очевидно в недобри отношения с Моуриньо.

"Той се представи брилянтно на Мондиала, беше ефективен и именно затова е в отбора - каза бившият капитан на "Юнайтед". - Сега топката е в Жозе, който трябва да извлече най-доброто от него. Но и Пол трябва да изиграе своята роля в това. Двамата трябва да постигнат разбирателство.

Моуриньо има голям избор от силни футболисти, а и нещата не опират само до него. Играчите трябва да дадат своя принос.

На него му се плащат големи пари, за да изкара най-доброто от тях, да им даде самочувствие и да ги накара да побеждават.".