Шефовете на Левски чакат банкова гаранция от Джоузеф Диксън, за да се придвижи сделката за предаването на мажоритарния пакет акции на клуба към британеца.

До дни се очаква той да подплъти анонсирания инвестиционен интерес и намерения с някакви гаранции за парите, които ще влязат първоначално в клуба.

По неофициална информация това трябва да са 3 милиона евро, които в съвсем близко бъдеще да решат най-неотложните проблеми с плащания.

А те са задължения към играчи, треньори и служители за няколко месеца назад, погасяване на дълг към Петър Хубчев, бившия наставник на "сините", както и преводи към фирми-контрагенти и няколко институции.

Едва след получаването на гаранцията, Левски ще има нов собственик.

А неговото име не буди съмнение от седмици, след като Диксън и Благой Георгиев бяха засечени няколко пъти из София, включително в компанията на хора от "синия" клуб.

"Надявам се, че след дългия период, в който се водят преговори с бъдещия собственик Джоузеф Диксън, нещата ще се случат - каза вече и официално втория най-голям акционер в Левски Константин Папазов пред телевизия "7/8TV". - Факт е, че на Управителния съвет този човек заяви своите стратегически амбиции, свързани най-вече с построяването на нов стадион."