Ивайло Петков е новият спортно-технически директор на Левски. Той беше поканен от ръководството на клуба да поеме поста и ще бъде представен пред медиите в близките дни.

"Ръководството ми представи концепцията за развитие на ПФК Левски и бях поканен да стана част от нея. За мен е голяма чест да бъда в клуб като Левски и благодаря за доверието, което ми гласува ръководството. Надявам се с общите усилия на всички в Левски да изведем отбора там, където му е мястото", заяви за официалния сайт на "сините" Ивайло Петков. За последно той работи на същия пост в Дунав Русе.

Ивайло Петков е роден на 24 март 1976 година. Той е трикратен шампион на България на България с отбора на Литекс (1997-98, 2009-10, 2010-11). Печелил е Купата на България (2009 година) и Суперкупата на България (2010 година). Има 65 мача и 3 гола за националния отбор на България, участник е на Световното първенство във Франция през 1998 година. В богатата си кариера като играч е носил екипите на турските Фенербахче, Истанбулспор и Анкарагюджу и на руския Кубан (Краснодар).