Левски официално се раздели с един от основните си играчи от началото на сезона - Борислав Цонев.

Двете страни са прекратили договора помежду си по взаимно съгласие, като атакуващият халф вече е свободен агент.

За подобно нещо се говореше в последните седмици, но се очакваше Левски да опита да продаде Цонев за минимална сума в чужбина, а ако това не се случи, той да остане да доиграе сезона на "Герена".

Той и брат му Радослав са двамата от играчите с най-високи заплати в клуба, а отказът им да намалят своите възнаграждание направи така, че Левски просто не предвиждаше да им предложи нов договор след края на сезона.

Освен това за всички е ясно, че Станимир Стоилов не бе сред най-големите фенове на Борислав, най-вече заради проблеми с дисциплината и поведението на играча, който винаги се е славел с буйния си нрав както на терена, така и извън него.

Въпреки това Цонев бе основен играч за "сините" през сезона, като изигра 20 мача и вкара 6 гола.

Той се завърна в родния си клуб още в началото на миналия сезон, но след само четири мача получи много тежка контузия в коляното, която го извади за шест месеца от игра.

На този етап на позицията на Цонев може да бъде налаган младият Димитър Костадинов, или там да играе универсалният халф и най-опитен полеви играч в тима - Георги Миланов.

Не е ясно на този етап дали братът близнак на Боби Цонев - Радослав, ще остане в клуба.

Според информация на "Блиц", клубът ще се раздели и със северномакедонския централен бранител Гьоко Зайков, което е доста изненадващ ход.

Зайков, който е и национал на страната си, бе неизменен титуляр през есента и не се очакваше той да напусне, най-малко пък през зимата.

Северномакедонецът обаче има варианти за нов клуб, а Левски не смята да го спира, с оглед много тежката финансова ситуация в клуба. Лично Станимир Стоилов заяви на старта на подготовката, че няма незаменими играчи, а ако е нужно Левски ще играе само с юноши, за да оцелее финансово.