Собственикът на Левски Наско Сираков направи изявление по време на отпразнуването на 108-а годишнина от създаването на клуба.

"Снощи казах почти всичко, което ме вълнува. Ако имах 1000 ръце, щях да ви прегърна всички. На това място е създаден най-великият клуб в България. Никой не е предполагал какво ще се случи 108 години по-късно. Честит празник на всички левскари. Стартирам кампанията "Левски на левскарите" с няколко думи", започна Сираков.

"В България никога няма единомислие по даден въпрос. Влязох в това сдружение с чисти намерение. Това е правилният път - в един момент клубът да стане собственост на левскарите. У вас трябва да отпаднат всякакви съмнения за някакво задкулисие и договорки. Това не може да се случи. Колкото повече от вас влязат в това сдружение, толкова по-добре. Ако пък на някой му минава през главата, че може да придобие акциите по нередовен начин, то значи изобщо не ме познава. Обещавам още по-добра година занапред.

 

Клубът отбеляза своята 108-а годишнина с поднасяне на цветя и венци на могилката в градинката на 22-ра гимназия в София, където през 1914 г. е основан "Левски"

Преди ден мажоритарният собственик обяви, че ще се раздели с акциите, когато е "сигурен, че са в правилните ръце и на точното място". В началото на май беше основано сдружението, което е първа стъпка към бъдещето и промяната на собствеността.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели, че левскарите са минали през много трудни моменти, като очаква отборът да се представи още по-добре догодина.

"Мина една трудна година за всички нас. Трябваше първо да се върне обединението между левскарите, вярата в отбора и клуба и по-лесното - с общата помощ отборът да показва достойна игра и да бъде на нивото на историческия Левски. Всички заедно успяхме да дадем малко надежда и вяра на левскарите.

Надявам се след основаването на сдружението да успеем и финансово, и спортно-технически да докараме Левски там където трябва да бъде. С тази подкрепа и страстта и желанието, с което играят футболистите, можем да се представяме по-добре", каза Стоилов.