Левски съобщи чрез официалния си сайт, че ръководството на клуба е сезирало УЕФА за некоректно поведение от страна на северномакедонския опонент на "сините" - Шкупи.

Причината е в билетите за мача от втория кръг на Лигата на конференциите между двата тима в четвъртък, който ще се проведе от 22 часа наше време в Скопие.

Още в неделя северномакедонският тим отпусна 1600 билета за "сините" фенове. Това са 5% от капацитета на 32-хилядния стадион "Тоше Проески", което е позволеният минимум от страна на УЕФА.

Всеки от пропуските е с цена от 1200 денара или 40 лева, а проблемът настъпи при пускането в продажба на билетите за домакинските фенове.

Кратка справка показва, че те струват по 150 и 200 денара, което се равнява на 5 и 7 български лева.

Огромната разлика от 6 до 8 пъти е в абсолютен разрез с препоръките на УЕФА, а именно пропуските за гостуващите фенове да не бъдат изкуствено завишавани, а да бъдат в рамките на цените за домакинините.

От Шкупи очевидно не са спазили това, а Левски написа:

"Левскари,

В официалния сайт на "ФК Шкупи" е публикувана информация, която показва шокираща разлика в цените на билетите за привържениците на домакините и тези на "Левски", за мача от 2-ия квалификационен кръг на UEFA Conference League 2023/24 на 27.07.2023 г. на стадион "Тодор Проески" в Скопие.

В тази връзка, ръководството на "ПФК Левски" адресира проблема до организаторите на футболната среща и до представителите на УЕФА (УЕФА делегат и УЕФА отговорник по сигурността) съблюдаващи за спазването на разпоредбите на Европейската централа за турнира".