Най-добрата футболистка в света - Меган Рапино, не остана по-назад и също коментира скандалите около мача България - Англия, макар и с леко закъснение.

Американката, която е едно от лицата в борбата за равенство между половете в световен мащаб, неведнъж се е изказвала по теми свързани с расизма и хомофобията.

Самата тя е хомосексуална, бори се за еднакво заплащане в мъжкия и женския футбол, известна е и като един от големите критици на президента Доналд Тръмп.

"Наказанието на България бе доста противоречиво. Ако някога те хванат да правиш нещо расистко, заслужаваш наказание до живот.

Това е мнението ми по въпроса. 85 000 евро са абсолютна подигравка. Трябва да се направи така, че наказанието да е зловещо. Също така искам огромна финансова санкция.

Не може да се приема такова нещо за нормално. Усещам, че всички - играчи, фенове и президенти, се провалят в опитите си да спрат расизма.

Пожелавам на Рахим Стърлинг и целия английски отбор да преборят този проблем с цялата си мощ. Нужно е тази болест да бъде излекувана", сподели тя пред английските медии.