Футболният ни шампион Лудогорец ще кандидатства по правителствената програма "60/40". Това призна изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев пред "Нова".

Според него всеки клуб може да се включи в програмата, защото дейността му на практика е блокирана заради извънредното положение.

"Клубовете не работят, не работят и служителите. Едно важно условие е да бъдеш изряден данъкоплатец. Лудогорец е сериозен данъкоплатец. За миналата година сме платили 6,5 млн. лева за данъци и осигуровки. Това е сериозна предпоставка дадена фирма да кандидатства по програмата.

За съжаление оперативната дейност на клуба е изцяло блокирана от момента на извънредното положение. Единствено хората, които отговарят за терените и базата работят по специален график. Това положение води до проблеми за абсолютно всички клубове в България.

Ръководството на Лудогорец предприе антикризисни мерки, тъй като нашата цел е след епидемията да запазим клуба във вида, който бе преди извънредното положение. Преди дни представихме на нашите собственици пакета от антикризисни мерки включително и това, че кандидатствахме по правителствената програма за подпомагане на бизнеса 60/40", сподели той.