Националът Ивайло Чочев ще премине в шампиона Лудогорец, съобщава "Топспорт".

Халфът, който през настоящия сезон играе за новака ЦСКА 1948, е договорил личните си условия, като също така има разбирателство за трансферната сума и на ниво клубове.

Чочев се завърна в родния футбол в началото на сезона след лечение на много тежка травма - счупена капачка.

С екипа на ЦСКА 1948 обаче той успя да върне познатата си форма от преди години и безспорно бе сред най-добрите български играчи в Първа лига, може би и най-добрият на своя пост. Неслучайно той бе повикан и в националния тим, където също изигра много силни мачове.

Преди тежката травма, която го извади от игра за година и половина, Чочев играеше за италианския Палермо. Той записа 120 мача за сицилианския клуб, 75 от които в Серия "А".

Чочев е юноша на Чавдар (Етрополе), където направи впечатление с изявите си във Втора лига, а след това бе привлечен от ЦСКА.

Лудогорец вече има две сигурни нови попълнения. Това са опитният нидерландски страж Серджио Падт, както и френският халф от португалски произход - Клод Гонсалвеш.

Според френските медии, Лудогорец има интерес към крилото Фарид Булая от Метц, който е оценяван на около 5 милиона евро.