Отборът на Манчестър Юнайтед официално се отказа от спонсорската си сделка с руската авиолиния “Аерофлот”. “Червените дяволи” официално оповестиха новината днес, а причината е ясна - руската инвазия в Украйна, която накара множество спортни организации, включително УЕФА и Формула 1, да преместят големи събития, първоначални планирани за провеждане на руска територия.

Юнайтед не е първият отбор, който се отказва от руски спонсор. Вчера това сториха и германците от Шалке 04, които имат “Газпром” за основен благодетел, но бяха категорични, че ще премахнат името на компанията от екипите си.

Вчера “Аерофлот” получи забрана да изпълнява полети до Великобритания, като местните власти отнеха на авиокомпанията лиценза на чуждестранен превозвач на територията на страната. 

“Аерофлот” стана първият руски спонсор на Юнайтед - още през 2013 година, когато замени “Търкиш Еърлайнс” като официален авиационен партньор на английския гранд. 

“С оглед на случващото се в Украйна, прекратихме отношенията си с “Аерофлот”. Споделяме притесненията на нашите фенове по света и изказваме подкрепата си към всички засегнати”, гласи официалното изявление на клуба от “Олд Трафорд”.