Суперзвездата на Висшата лига Мохамед Салах изтри всичките си акаунти в социалните мрежи и заличи всякаква директна връзка с феновете си.

Версиите за решението на нападателя на Ливърпул са няколко, но една от тях изглежда най-логична.

Във вчерашния ден, който бе белязан от трагедията с нападателя на Кардиф Емилиано Сала, египтянинът е получил хиляди туитове с думите "по-добре това да беше Салах, а не Сала". Това естествено предвид приликата във фамилните имена на двамата.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/159665-54571-44/033100

Салах винаги е бил много активен в социалните мрежи, откакто стана известен и създаде своите профили.

На няколко пъти участва в кампании за повдигане на обществения интерес към наболели проблеми и това може да е един такъв случай.

Последният туит от вчерашния ден на Салах гласи: "Time to get in touch for real", което в превод означава "време е наистина да поговорим".

Една от теориите е, че с това послание и изтриването на профилите си, Салах иска да подскаже на хората да започнат да наблягат на истинската комуникация, а не тази в интернет.

Първата версия за действията му обаче е далеч по-адекватна като предположение.

Трябва да се припомни, че много малко от елитните играчи игнорират социалните мрежи заради приходите, които неизменно идват с тях. Примери за игнориране на интернет са Серхио Бускетс (Барселона), Ариен Робен (Байерн), Родри (Атлетико Мадрид) и Дани Роуз (Тотнъм).