Треньорският щаб на националния отбор на Египет възнамерява да включи нападателя на английския футболен клуб Ливърпул Мохамед Салах в разширения състав за Олимпийските игри в Токио. Това заяви старши треньорът на тима Шаки Гариб пред "Аhram Online".

Египетският национален отбор спечели квота за олимпиадата, като завоюва Купата на нациите за младежи през ноември миналата година.

"Салах в момента е един от най-добрите футболисти в света и е нормално да го включим в олимпийския отбор", каза Гариб.

Той добави, че преговорите с Ливърпул за възможността за участие на Салах на Олимпийските игри ще започнат след паузата за мачовете на националните отбори през март.

Според правилата играчи до 23-годишна възраст могат да участват в олимпийския футболен турнир, но треньорите могат да включват максимум трима по-възрастни футболисти.

Салах играе за Ливърпул от лятото на 2017 година и стана шампион на Англия, носител на Шампионската лига, спечели световното клубно първенство и Суперкупата на УЕФА.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година, но заради пандемията от коронавирус най-голямото спортно събитие беше отложено с една година и сега ще се състои от 23 юли до 8 август 2021-а.