Жозе Моуриньо върна комплиментите, които получи от Стойчо Младенов преди днешния сблъсък на отборите, водени от двамата треньори.

В първия кръг от груповата фаза на Лигата на конференциите Рома приема ЦСКА в Рим от 22 часа, а мачът е по MAX Sport 3.

"Жозе Моуриньо е най-добрият треньор в света, а и е страхотен човек", каза Младенов в дните преди двубоя за подкаста на Corner.bg - SportCast. И уточни - познанството на двамата датира от края на 80-те, когато Стойчо е играч на Витория (Сетубал), а Жозе вече учи треньорския занаят в клуба.

В отговор Моуриньо си спомни, в интервю пред Btv вечерта преди срещата:

"Младенов бе невероятен играч в Сетубал. Фантастичен, с изключителен ляв крак. Сигурен съм, че днес, когато е треньор, отборът му е чудесно подготвен".

Португалецът призна, че Рома влиза с пълна мобилизация в мача, като целта в турнира е крайна победа.

Жозе има 25 спечелени трофея в кариерата си, но това е нова надпревара и - бъдете сигурни - Специалния ще иска да е първият треньор, който я печели.

Дотук той е с пет победи от пет мача като наставник на Рома, но не лети в облаците от това.

Ето още от казаното от него за ЦСКА и българския футбол пред Btv:

"През изминалия сезон нашият тим загуби от ЦСКА. Футболистите ни не са забравили това. Наясно съм, че има огромна разлика между национален отбор и клубен такъв, но преди няколко седмици България завърши наравно с Италия. Това означава достатъчно. Трима или четирима футболисти на ЦСКА бяха в националния отбор. Знам, че притежават сериозни качества. Рома трябва да играе на високо ниво, за да стигне до успеха. Пожелавам на ЦСКА второто място в групата, но преди това - загуба в Рим.

Бях треньор в школата на Витория (Сетубал), когато ЦСКА пристигна в Португалия за летен турнир. Никой не познаваше тогавашните футболисти на българския тим, но след края на срещата вече запомнихме техните имена. Със своите качества блеснаха трима от българите, за които разбрах, че няма да се задържат за дълго в България. Тези трима футболисти бяха Костадинов, Пенев и Стоичков. Те съсипаха Сетубал.

По-късно Стойчо Младенов беше част от Витория, когато бях треньор в школата на клуба. Той беше невероятен играч. Фантастичен! Силен ляв крак, футболист от най-високо ниво. В този период разполагахте с редица качествени играчи в Португалия. Тогава имахте Балъков и Йорданов в Спортинг и още много-много други известни имена, като например Здравков и Гетов. Наистина, редица фантастични български футболисти, които играеха в Португалия."