Мейджър Лигата на САЩ обяви, че е уличила в нарушаване на правилата клуба Интер Маями, който е със собственик и действащ президент Дейвид Бекъм.

В изявление от тази сутрин МЛС съобщава, че се обмисля санкцията, която да бъде наложена на последния член на лигата, приет само преди 2 години.

Интер е плащал на привлечения през август 2020-а Блес Матюиди, дошъл като свободен агент от Ювентус, твърде голяма заплата. Тя е излизала над фиксираната максимална сума за такъв футболист от Лигата, а правилата за възнаграждения в МЛС са изключително стриктни.

Всъщност Интер не регистрира френския халф по "Правилото Бекъм", въведено и утвърдено във футбола зад Океана при появата там на самата английска звезда преди 14 години.

То позволява по трима "специални играчи" в състав, който да получават повече от тавана на заплати в лигата. Интер остави извън своите трима Матюиди, като регистрира като такива аржентинеца Гонсало Игуаин, мексиканеца Родолфо Писаро и англичанина Райън Шоукрос. А на французина са платени големи пари като "компенсация", което МЛС приема за нерегламентирано плащане.

Така Интер е нарушил правилото за трима извън тавана за заплати, реално те са били четирима.

Наказанието вероятно ще е финансово, но не е изключено да има и отнемане на точки от актива на отбора на Бекъм.