Бразилската звезда Неймар се опита да дразни аржентинците, съвсем в духа на това прастаро футболно съперничество.

След кадрите на празнуващите из страната привърженици на Меси и компания, които три дни не спряха да пеят и танцуват заради победата над Италия във Финалисима в сряда, Ней написа в социалните мрежи:

"Какво са спечелили? Световната купа ли?"

Не, не е това - Аржентина разби Италия с 3:0 в мача на шампионите на двата най-силни континента във футбола Европа и Южна Америка, но това е втора купа за година и страната с право си я празнува. Тя чакаше трофей от 1993-а, а сега има два за 12 месеца.

Неймар, разбира се, "троли" вечния враг.

Сълзите му преди година на "Маракана" още се помнят, след като Меси и компания го биха на финала на Копа Америка. А и с победата в сряда на "Уембли" Аржентина остави зад себе си Бразилия по трофеи и вече е еднолично начело с 21 спечелени в историята си.

И още нещо - бразилецът би могъл да бъде язвителен по адрес на Лео и този аржентински тим с лафа за "световната купа", ако сам я беше спечелил. А той не го а правил, като се провали със селесао и в домашния Мондиал през 2014-а.

Двата тима са сред основните фаворити в Катар 2022 и такива закачки само допринасят да чакаме с още по-голямо нетърпение задочния им, а може би и пряк сблъсък там, през ноември и декември.