Казусът с емблемата на ЦСКА очевидно не е завършил, защото отборът на ЦСКА 1948 се похвали, че е спечелил дело по случая.

След фалита на дружеството ЦСКА АД през 2016-а, на футболната карта на България се появиха два тима с името ЦСКА, но огромна част от "червените" фенове приеха играещия на "Българска армия" тим за свой.

Именно той спечели и разиграния през 2017-а търг за клубната емблема, който бе спечелен от фирма "Ред Енимълс" с оферта от 8 милиона лева.

Това на практика превърна ЦСКА в приемник на активите и пасивите на фалиралото дружество. Пример за това е, че именно ръководеният от Гриша Ганчев клуб към момента изплаща задължения към играчи още от периода 2012-2014, които доведоха до забрана от страна на ФИФА за картотекиране на футболисти.

И докато този казус с емблемата се смяташе за приключен, то играещият в елита тим на ЦСКА 1948 се похвали, че е спечелил дело срещу фирмата "Ред Енимълс", заради което използването на емблемата на 31-кратния шампион на България ще бъде запорирано.

Ето какво написа по случая ръководството на ЦСКА 1948:

"Скъпи Армейци,

Имаме удоволствието да Ви уведомим, че ЦСКА спечели съдебното дело, заведено от "Ред Енимълс" през 2020 г. относно използването на армейската емблема. Съдът окончателно отхвърли всички претенции срещу клуба ни и осъди "Ред Енимълс" да ни заплати направените от нас разноски.

След влизането на съдебното решение в сила ЦСКА прояви толерантност и даде достатъчно време на "Ред Енимълс" да заплати задълженията си към нас, но въпреки това плащане така и не последва.

Това ни принуди да се обърнем към частен съдебен изпълнител, който да събере дължимите ни суми, като във връзка с това беше наложен и запор върху емблемата, притежавана в момента от "Ред Енимълс".

Изразяваме нашето удовлетворение от факта, че макар и малка част от правдата възтържествува, както и надежда, че длъжникът ще погаси своите задължения към нас."

От ръководството на ФК ЦСКА 1948"