Собственикът на Славия - Венцеслав Стефанов, е останал обиден след трансфера на Янис Карабельов в унгарския Кишварда.

Капитанът на "белите", който е и национал на България, премина в унгарския клуб като свободен агент, а Славия не успя да изкара пари от юношата си.

През последните години за трансфер на Карабельов се спекулираше непрестанно, като най-честата дестинация изглеждаше Русия, а Стефанов се надяваше за пореден път да изкара добри пари от кадър на столичния клуб.

Пред "Блиц" обаче той разкри, че целият трансфер е станал зад гърба му, а действията на Янис Карабельов са предаделство не само към него, а и към всички слависти и целия клуб.

"Янис избяга от нас. Договорът му изтичаше сега, през декември, и той си тръгна, без да предупреди мен, без за предупреди когото и да е било в Славия. Аз от дълго време съм президент на "белите", но това е най-голямото предателство спрямо мен и Славия. Янис ме предаде, предаде отбора, който му подаде ръка. Направи го по най-отвратителния, по най-ужасния начин. Той ми беше слабост, голяма слабост.

Всичко започна през лятото, когато трансферът му в Урал пропадна. Нещата не се случиха заради пандемията. Руснаците се отказаха в последния момент. Янис се разсърди. Говореше: "Защо Филип Крътев го продаде, а мен не".

Преди месец му казах, че има две нови оферти за него - от Криля Советов и Торпедо. Химки също го искаше. Сега можеше да отиде там и да получава много повече пари в сравнение с Унгария. На новото място ще взима по 8000 евро на месец, а в Русия - тройно повече!

Янис разправял, че съм искал един милион за него. Това е безумие. Ако нещата бяха станали за Русия, щяхме да получим сто и няколко хиляди. Какъв ти милион? Казваше, че не искал в Русия, ами в бяла страна. Виках му: "Янис, ти знаеш ли какъв град е Москва. Това е Москва, момче, няма такъв град".

И друго му разправях: "Когато след години децата ти отворят хладилника, няма да питат дали си играл в бяла държава, а какво има вътре за ядене". Аз усещах, че нещо подготвя. Питах го, отричаше. Впоследствие разбрах, че някакъв полски ли, не знам какъв мениджър му е уредил новия отбор.

Дълбоко ме нарани Янис. Много лошо постъпи. Забрави кой му подаде ръка, кой му отвори пътя към професионалния футбол, кой му даде капитанската лента. Все пак, въпреки всичко, му пожелавам здраве".