Нидерландският Херенвеен, който дели първата позиция с още два тима след изиграни 4 кръга, официално привлече български талант.

Това е 18-годишният офанзивен халф на Ботев (Пловдив) - Станислав Шопов.

Макар и още тийнейджър, Шопов вече има 45 мача за "канарчетата", като бе основен играч за тима през миналия и от началото на настоящия сезон.

Очаква се Ботев да получи около 150 000 евро за трансфера, плюс още 100 хиляди под формата на бонуси в следващите години.

"Станислав е голям талант. На 18 години той вече има повече от 20 мача в елита на България. Офанзивния халф, който прави следващата крачка в своята кариера пасва идеално на нашата философия", заяви техническият директор на Херенвеен Гери Хамстра.

Официалният сайт на Херенвеен пък обяви, че Шопов няма да присъства на своето представяне във вториник. Причината е, че заради големия борй заразени в България и оранжевия код на страната атакуващият полузащитник ще трябва да изкара 10-дневна карантина преди да се присъедини към новите си съотборници.

В последните години политиката на Херенвеен и свързана изцяло с налагането на млади таланти с цел бъдеща продажба в по-голям тим.

Клубът е част от елита на Нидерландия в последнтие 27 сезона, а настоящата кампания започна с три победи и един равен, колкото имат и другите два тима в челото - Фейенорд и ПСВ.