Напълно очаквано, първенството във Втора лига бе прекратено след днешния Изпълком на Българския футболен съюз.

Това означава, че отборът на ЦСКА 1948 официално ще бъде част от Първа лига през новия сезон. Временното класиране бе прието за крайно и така Септевмри (София) и Монтана, които заемат втора и трета позиция, ще играят баражи за място в елита срещу 12-ия и 13-ия от Първа лига. Така от следващия сезон в елита на България ще има два отбора с името ЦСКА. 

Професионалния си статут по спортен път губят отборите на Верея, Поморие, Спартак (Плевен) и Спартак (Варна), които заемат последните четири позиции в класирането. От Ботев (Гълъбово) пък се отказват от участието си във Втора лига през следващия сезон. В БФС разкриха, че само пет тима от второто ниво на футбола ни са изявили желание за подновяване, всички други са поискали прекратяване.

БФС затвърди решението си, че първенството в Първа лига се подновява на 5 юни, като ще бъдат изиграни оставащите два мача от редовния сезон, както и пет двубоя от плейофната фаза, която ще бъде съкратена наполовина.

Всичко това бе ясно и преди Изпълкома, просто БФС затвърди решенията си. Новост е въвеждането на 5 смени, с цел облекчаване на тимовете в тежкия и натоварен период. Тези 5 смени обаче ще могат да се извършват в три интервала, за да не се злоупотребява с губене на време.

Ако в периода до края на първенството в страната отново бъде обявено извънредно положение, то това ще означава незабавно прекратяване, като временното класиране ще бъде прието за крайно. Първенството по план трябва да приключи на 17 юли, а новият сезон 2020/2021 да стартира седмица по-късно.

Полуфиналите за Купата на страната остават по план в два мача на разменено гостуване. Финалът ще се изиграе на 1 юли.