Реферът Никола Попов и помощниците му получиха похвали за ръководеното на дербито между ЦСКА и Левски, завършил с победа от 1:0 за "червените".

След мача и от двата лагера имаха своите претенции към съдиите, като доста по-сериозни бяха тези от страна на Левски, а Наско Сираков дори заяви: "Искат да ни довършат".

Днес шефът на Съдийската комисия - Костадин Стоичков, изненада всички, давайки доста добра оценка на реферите.

"Съдиите се справиха безупречно с този мач. Имаха много дискусионни, важни решения, които трябваше да вземат. И всичко важно го решиха конкретно. Моята крайна оценка е едно много добро съдийство за Левски - ЦСКА не само на главния съдия, но и на асистентите. Работата в екип беше на високо ниво. Браво и поздравления! Дано всички дербита минават по този начин", сподели той.

Странна оценка, защото със сигурност реферите допуснаха грешка при отсъдената дузпа в полза на ЦСКА, като повторенията ясно показаха, че нарушението е сантиметри извън наказателното поле и дузпа не трябва да има.

При самото изпълнение пък се видя, че вратарят Николай Михайлов бе с около метър пред голлинията си, а впоследствие спаси наказателния удар. В тази ситуация изпълнението трябваше да бъде повторено.

Две сериозни грешки на реферите в рамките на минути.

Другите сериозни претенции бяха свързани с картони. През първата част Амос Юга от ЦСКА хвана за врата и издърпа играч на Левски, а реферът му вдигна жълт картон, като претенциите тук са за червен.

В лагера на ЦСКА също имаха претенции към отсъждания, най-вече за доста лесно свирени нарушения и множестовто раздадени картони на играчи в червени екипи.

При една от ситуациите реферът дори комично даде картон на Брадли Мазику вместо на Петър Занев. Остава загадка как Никола Попов не различи двамата футболисти.

Все пак той може да бъде спокоен, защото въпреки очевидните му грешки, оценката му е: "Браво, безупречен".