Бразилецът Артур няма още много време в Барселона, защото му предстои да премине в Ювентус след края на сезона, но това по никакъв начин не му пречи да петни името на все още актуалния си клуб. Полузащитникът отказваше да се прибере за рестарта на Шампионската лига и изтъкваше като причина нежеланието си да играе за каталунския клуб, а сега се оказа в центъра на друг скандал.

Изглежда латиноамериканецът тотално го е ударил на уволнение, след като е бил хванат да кара под влиянието на алкохол в нощта на неделя срещу понеделник. Той е разбил своето "Ферари" в 4 сутринта, а след като е дал тест, резултатите са показали 0.55 милиграма алкохол на милилитър кръв.

Допустимото наличие на алкохол в кръвта в Испания е 0.50 милиграма на милилитър. Така клубното ръководство получи поредно главоболие, след като напоследък така или иначе проблемите в Барса летят един през друг.

24-годишният футболист ще се присъедини към Ювентус през септември като част от размяната, която праща в обратна посока Миралем Пянич.

Очаква се да му бъдат повдигнати обвинения в близко бъдеще.