Явно и в очакваната криза, която неминуемо ще сполети футбола в ситуацията след пандемията, не е изключено често да се питаме "полудява ли играта?".

Първият такъв въпрос идва след шокиращите информации от днес в испанските медии, че Барселона е отхвърлил оферта за 100 милиона евро, отправена за... 17-годишния Ансу Фати.

Крилото е считан за голям талант, дебютира през есента и записа 24 участия във всички турнири, обикновено като резерва. Съвсем крехък като възраст и физика, впечатли със скорост, техника и завършващ удар - има пет гола, което си е отлично за дебютант на неговите години.

Но как се стигна до 100 милиона?

Оказва се, че Жорже Мендеш - един от най-влиятелните хора във футбола и агент на Кристиано Роналдо, е опитал да откупи играча от Барса.

Не се знае с чии пари, тоест - кой е зад гърба му. "Мундо Депортиво", каталунското издание близко до клуба твърди, че става дума за Манчестър Юнайтед. Мадридски медии намекват, че натискът е от ПСЖ...

Идеята на Мендеш е да работи с Фати в следващото поне десетилетие, в което се очаква това да е една от големите световни звезди на футбола.

Юнайтед (или който е зад офертата) пък е готов да вземе такъв суперталант и интересите на клуб и агент съвпадат.

Но Барса отказа офертата и призова родителите на Фати за преговори за нов договор.

Любопитно, дори по настоящия първи професионален контракт на тийнейджъра, неговата клауза за откупуване е убийствена - 170 милиона евро!

Изобщо - немалко причини ще имаме изглежда отново да си задаваме въпроса дали футболът не е полудял...