Настоящият формат на Шампионска лига е просто принудителен експеримент заради пандемията и няма начин да се повтори.

Това заяви президентът на УЕФА Александър Чеферин по повод въпросите около бъдещето на турнира.

Заради пандемията от коронавирус, футболните ръководители решиха финалната осмица в турнира да се доиграе в Лисабон, като сблъсъците се решаваха в един мач на неутрален терен.

Първоначално решението бе прието скептично, но на все повече фенове им допадна този формат, най-вече заради драмата и решаването на всичко в рамките на един мач.

Това обаче няма да се случи в бъдеще, като от следващия сезон всичките елиминационни мачове от турнира ще си бъдат в добре познатия формат от два мача на разменено гостуване.

"Този турнир може да бъде интересен в бъдеще, но не смятам, че можем да го повторим, защото календарът е толкова препълнен. Не знам къде ще мога да сложа турнир за седмица или две през май. Мисля, че е невъзможно.

Оптимист съм за бъдещето и смятам, че нещата ще станат по-добри следващата година. Трябва да се адаптираме, но съм сигурен, че светът не може да спре завинаги заради вируса. Очаквам ваксина възможно най-скоро.

Бях убеден, че ще завършим двата турнира. Имах нервни моменти, но никога не съм се отказвал от проекта. В момента, когато всички отбори са в Португалия и се намират в балон, съм далеч по-спокоен. Защото когато са у дома, и се срещат със семейство и приятели, винаги има риск", сподели словенецът.