Футболни фенове в САЩ освиркаха играчите на Далас и Нашвил, които коленичеха по време на националния химн непосредствено преди мача на двата отбора в третия кръг на Мейджър лийг сокър.

Футболистите подкрепиха кампанията Black Lives Matter срещу дискриминацията и расизма на територията на страната, но срещнаха недоволство от част от публиката.

Защитникът на Далас Реджи Кенън нарече поведението на феновете "отвратително", като на стадиона имаше общо около 3000 привърженици.

"Колко отвратително е това? Фенове освикрват играчи, които защитават кауза, в която вярват. Милиони подкрепят тази кауза и с другите отбори обсъдихме въпроса, че ще се включим. В същото време фенове ни освиркват. Мисля, че това е отвратително", заяви Кенън в интервюто си след мача.

Нашвил спечели срещата с 1:0, като това беше първото значимо събитие с публика откакто МЛС беше спряна през март заради пандемията.

Много фенове в САЩ, както и президентът Доналд Тръмп, са твърдо против колениченето по време на националния химн. Те смятат това действие за осквернително.