Треньорът на пловдивския Ботев - Ферарио Спасов, хвърли своята оставка минути след загубата на тима му от Монтана с 1:3.

Видимо ядосан и най-вече разочарован, Спасов обяви намеренията си на живо в първото интервю след двубоя. Той пое цялата отговорност за състоянието на отбора, който изигра много слаб мач и напълно заслужено загуби.

Не е тайна за никого, че Ботев има сериозни управленски и финансови проблеми, които очевидно рефлектират върху представянето на терена.

Играта на "канарчетата" бе доста нервна и хаотична, а това се доказа с глупави червен картон, който Антонио Вутов демонстративно си изкара в последните минути при вече решен мач.

"Това беше най-слабият мач на отбора под мое ръководство. Напълно залужена победа за Монтана, която ни превъзхождаше напълно във всички компоненти във футболната игра. Начинът, по който ние играхме, беше за мен безкрайно разочароващ. Не съм очаквал такова поведение на футболисти, по време на самата среща. Опитахме рано да променим тактическата схема, нови състезатели да се появят в игра, но общия тон не бе добър. Загубихме безславно, въпреки че отново поведохме в резултата.

Не показахме никакви футболни аргументи, не отговорихме нито на агресията, нито на желанието, нито на създадените положения на Монтана, който лесно стигаше до нашата врата. Нямам обяснение. Аз винаги търся причината в мен, защото аз съм човекът, който носи отговорност за отбора. Доста разочароващо е във всяко едно отношение. Особено на чужд терен ние не показаваме достатъчно футболни аргументи, за да печелим точки и мачове.

Поемам цялата отговорност и вина за това състояние, в което се намира отборът. Не мисля да "хвърлям" упреци към никой. Ние си знаем нашите проблеми. Знаем, че се нуждаем и от допълнителна селекция, която по една или друга причина не може да се осъществи. Това е моментното ни състояние, което не е добро. Извинявам се на всички фенове, които ни подкрепят, за тази игра. Футболистите трябва да поемат тяхната отговорсност за това, което показват по време на игра.

Отдавам заслуженото и на отбора на Монтана. Това, което те показаха ни затрудни много. С лекота стигаше до нашата врата, създаваше положения, вкара три гола, изпусна още чисти ситуации. Трябва да се съберем и да решим дали ще продължаваме по този начин.

Аз съм човек, който имам достойнство и имам своето виждане за футбол. Ако отборът не може да реагира на моите идеи и изглеждаме като отбор, който все едно не е тренирал и не се е готвил за мача. То тогава, ако хората, които управляват клуба преценят, че аз вече съм се изчерпал - няма никакъв проблем. Нито ще ми е за първи, нито за последен път. Аз моята отговорност съм си я поел. И ако трябва, може да се стигне до напускане, за да може отборът на търси нови предизвикателства и нови възможности с нов човек.

Ако взема такова решение, то ще бъде лично мое, с оглед представянето на отбора. Знам кога трябва да се прекъсне нещо и мисля, че е настъпил този момент. И точно това обмислям в момента. Аз когато кажа нещо - си държа на думата. И след като аз съм преценил така нещатата, ще е така. Когато химията е изчезнала и играеш по този начин, значи че аз и екипът ми не сме си свършили добре работата. Най-нормалното нещо в тази ситуация е да се даде шанс на някой друг, който да вдигне отбора. Ботев не заслужава да изглежда по този начин.

Мисля, че имам достатъчно добри футболисти, които към момента са разколебани и е редно да не чакам краен момент и да взема решението предварително. Коментарът е излишен и решението ми е взето", завърши Ферарио Спасов.