В денят, в който испанският вратар Пепе Рейна бе повикан за четвърти път на Световно първенство, той бе и привикан на разпит в Италианската футболна федерация.

Напускащият "Наполи" страж е призован на разпит заради контакти с хора, за които се предполага, че са свързани с неаполитанската мафия.

Рейна, заедно с други двама бивши играчи на "Наполи" - Паоло Канаваро и Салваторе Ароника, ще бъдат изправени пред Дисциплинарната комисия на федерацията след разследване на неаполитанския департамент за борба с организираната престъпност.

Именно данните за връзки на Рейна с мафията са основната причина той да не получи предложение за нов договор с "Наполи" и стражът да премине в "Милан" със свободен трансфер.

От Италианската федерация заявиха, че Рейна продължава да има неподходящи приятелски контакти с хора от Камората, които включват "скъпи ваканционни дестинации и размяна на услуги".

Връзките италиански футболист с мафията не са нещо ново. Това често се е случвало с местните играчи на "Наполи" или сицилианския "Палермо".