Кристиано Роналдо е кацнал късно снощи в Манчестър, а тази седмица ще е ключова за бъдещето на португалската суперзвезда.

Той пропусна цялата подготовка на Манчестър Юнайтед до този момент, изтъквайки проблеми в семейството като основен мотив за неговите действия. През цялото това време обаче не бе тайна, че агентите на Роналдо са звъняли на няколко европейски клуба, за да проучат как са настроенията им относно привличането на португалеца в техните редици.

Това естествено води до извода, че на този етап Кристиано няма никакво намерение да продължава кариерата си в Манчестър Юнайтед, макар да има договор за още година с "червените дяволи".

В следващите дни ще има специална среща между Роналдо и новия треньор Ерик тен Хаг, на която двамата очи в очи ще изяснят ситуацията. След това ще има среща и между португалската суперзвезда и ръководителите на Юнайтед.

Получава се парадокса, че дори и играч като Роналдо става нежелан за отборите из континента. Според последните информации, Челси и Байерн, които показваха най-голям интерес към привличането му, вече нямат такъв.

Появиха се и шокиращи слухове за неговото завръщане в Мадрид, но с екипа на Атлетико. И там пристигането му ще бъде сложно, а и самите фенове на "дюшекчиите" не реагираха особено позитивно на спекулациите.

Една от по-крайните фракции на тима дори излезе с позиция в която се казва, че техният клуб не е сметище за отритнати и застаряващи звезди.

В крайна сметка може и да се стигне до варианта, че както Кристиано, така и Юнайтед ще трябва да направят комромис, в който да се изтърпят още година, докато договорът на португалеца приключи.

На този етап единствените индикации, които той публично е давал за бъдещето си е, че иска един ден да завръша там, откъдето е започнал - Спортинг (Лисабон).