Швейцарският съд забрани на ЦСКА на картотекира нови играчи в продължение на два последователни трансферни прозореца, съобщи "Спортал".

Решението е на върховния съд в алпийската страна, където се помещават централите на ФИФА и УЕФА. Той е потвърдил обжалваното от страна на ЦСКА решение на Спортния арбитраж в Лозана.

Причина за тежката санкция е футболистът Юнес Бенжелюн, който през 2012-а дойде на "Българска армия" от Локомотив (Пловдив), но така и не записа нито една игрова минута с червения екип.

Бенжелюн обаче така и не е получи полагащото му се по договор обезщетение след прекратения му договор няколко месеца по-късно, заради което е осъдил клуба.

Припомняме, че именно случаи, подобни на този с Бенжелюн, бяха в основата на фалита на ЦСКА и пращането на клуба в аматьорския футбол.

В този случай става въпрос за сума от над милион, която играчът не е получил въпреки постановлението на Спортния арбитраж в Лозана.

Именно заради това в сила влиза наказанието, което забранява на ЦСКА да картотекира нови играчи.

Все пак "червените" могат да се разминат с тази санкция, като имат две опции пред себе си.

Едната е Юнес Бенжелюн да получи цялата си дължима сума по най-бързия начин, или да бъде постигната договорка с французина за разсрочено разсплащено с него.