Арсен Венгер излезе на терена на "Емиратс", стадиона на "Арсенал", за последен път.

Взе микрофона и се обърна към червеното море по трибуните, преобладаващо в тениски с надпис "Мерси, Арсен".

След 22 години начело на клуба, мениджърът си тръгва, а домакинството срещу "Бърнли" в неделя (5:0) бе последно за него.

Снимка: Getty Images

Този стадион бе построен по времето на Венгер, а целият клуб израсна и стана глобална марка с французина начело. Арсен преведе "Арсенал" през вратите на модерния футбол.

Снимка: Getty Images

Ето я и последната му реч към запалянковците:

"Благодаря ви за овациите...

Преди да започна - защото ние в този клуб сме загрижени - искам да изкажа най-добрите си пожелания за бързо възстановяване на моя колега сър Алекс Фъргюсън.

Благодаря ви за това, че ме изтърпяхте толкова дълго време. Знам, че това не е било лесно. На първо място, както и вие, аз съм фен на "Арсенал".

Това е повече от гледане на футбол, това е начин на живот. Това е да ти пука за великата и прекрасна игра. За принципите, които спазваш и уважаваш. Това е нещо, което влиза във всяка клетчица от телата ни.

На нас ни пука, ние се тревожим, ние понякога сме отчаяни, но когато вие дойдете тук, във вашия театър на мечтите, ние разбираме за какво е всичко.

Искам да благодаря на всеки човек в клуба, който помогна всичко това да бъде толкова специално изживяване през тези години.

Призовавам ви, подкрепяйте здраво тези играчи, както и хората от клуба, които остават след мен. Уверявам ви, тази група от играчи има специални качества. Не само на терена, но и извън него.

Моля ви, подкрепяйте ги, те го заслужават!

Ще завърша с нещо просто:

Ще ми липсвате! Благодаря ви, че се превърнахте в толкова важна част от живота ми!

Сбогом!".

Снимка: Getty Images

Една легенда напуска английския футбол и клуба, който промени до неузнаваемост след идването си в него през 1996 г.

И ти ще липсваш, Арсен. Мнозина още дори не го осъзнават.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images