Сенегал е четвъртият полуфиналист в турнира за Купата на Африка. "Лъвовете от Таранга" победиха с 3:1 едно от изненадите на турнира - Екваториална Гвинея.

Така след загубения финал в предишното издание на надпреварата, Сенегал отново ще има шанс да се добере до мача за титлата, която все убягва на тима. В битката за място на финала Сенегал ще срещне отбора на Буркина Фасо.

В ролята си на фаворит, Сенегал започна много силно мача и направи няколко сериозни пропуска, преди Садио Мане с гениална асистенция да изведе Фамара Диедиу, който вкара за 1:0.

И макар според показаното на терена Сенегал да трябваше да води убедително, то в началото на втората част Екваториална Гвинея успя да изравни чрез гол на Яник Буйла. Това бе първият гол, който "Лъвовете от Таранга" допускат от началото на надпреварата.

След изравнителния гол обаче Сенегал отново пое контрола на мача и с два гола в средата на втората част си осигуриха място на полуфиналите.

Първо Шейку Куяте се възползва от неориентираната отбрана на Екваториална Гвинея и вкара за 2:1, а крайния резултат оформи Исаила Сар.