Италианският клуб Болоня потвърди новината, от която всички около тима се страхуваха - треньорът Синиша Михайлович има Covid-19 и е в пълна изолация дори от семейството му. Това ще продължи поне 14 дни, след като сърбинът попада в най-рисковата група, която заразата поразява.

51-годишният наставник бе диагностициран с остра форма на левкемия през юли 2019-а, мина през три отделни цикъла на химиотерапия, както и трансплантация на костен мозък. От четири месеца е в ремисия, но прави ежеседмични изследвания в онкоболница край Милано.

Ситуацията с коронавируса и неговото заболяване го поставя в графата "високорисков пациент".

А Михайлович се похвали преди три дни, че тестът му е отрицателен и призова хората да спазват стриктно мерките против пандемията.

Тогава думите му бяха: "Няма нищо страшно да си седиш у дома. Аз съм преживял две войни и засега се справям с левкемията, не може да ме уплаши това, че няма да излизам."

По прищявка на съдбата, дни по-късно и неговата проба вече е положителна.

Болоня съобщи, че Михайлович няма симптоми и се чувства добре, но въпреки това остава напълно изолиран.

Той трябваше да се яви в понеделник на старта на лагера на отбора за предсезонна подготовка. Първите две седмици обаче ще минат без него. Това не е нещо ново за Болоня - през миналия сезон Синиша водеше тренировъчния процес по телефона и онлайн от болницата. Появи се край тъчлинията чак през януари.