Анонсираната от вчера голяма новина стана факт - Стойчо Младенов е новият оперативен директор на ЦСКА 1948. Спецът претърпя пълна метаморфоза по няколко линии и в крайна сметка прие офертата на новия си клуб.

Както е ясно, само допреди няколко месеца той бе начело на ЦСКА от стадион "Българска армия", но след като остана без работа след конфликт със собственика Гриша Ганчев, отиде при алтернативния клуб със същото име.

"Това е първата страница от новия ми живот в спорта. Приключих кариерата си на треньор, минавам в друга сфера. Надявам се с опита си да бъда полезен на клуба, за да постигне целите си. Клуб, който е основан от фенове и легенди на ЦСКА. Доволен съм, че влизам в ЦСКА, който е изпълнен с табели на ЦСКА. С моя опит ще се опитам да бъда полезен във всяка сфера. Ново е за мен, ще ми трябва време да се ориентирам. Всеки е в правото си да изразява недоволство.

Достатъчно съм зрял, за да преценя какво трябва да направя. Къде да отида - в Лудогорец, в Левски? След като ме принудиха да напусна ЦСКА от "Българска армия", къде да отида? Отивам в отбор, който има бъдеще и самото развитие на клуба в последните години го доказва", каза Младенов, след като получи символично екип със своето име от изпълнителния директор Добрин Гьонов.

Интересното е, че треньорът преди няколко месеца, когато бе начело на ЦСКА на стадион "Българска армия", нарече ЦСКА 1948 "проект, на който не трябва да се обръща внимание". А сега застава начело на въпросния проект. Ето как Младенов обясни това:

"В тези повече от 3 месеца имах възможност да се срещам с хората, които работят в клуба, със спонсорите и придобих представа за този клуб. Говори се, че идвам тук заради пари. Това е най-малката заплата, която съм получавал като състезател или треньор. Наясно съм в какъв клуб влизам. Клуб с големи амбиции и цели. Тези цели са постижими".

Любопитен бе и коментарът на Младенов за Любослав Пенев. Двамата имаха тежки медийни престрелки, а сега ще трябва да работят в екип в новия си клуб.

"Знаете, че с Любо Пенев е прецедент да бъдем в един клуб. Силни характери, нормално е да има нещо, което да ни обедини и това е ЦСКА. Работата ни ще бъде успешна. В спортно-техническата част има пълни пълномощия Любослав Пенев. Това е правото на всеки треньор да менажира футболния клуб, първия, втория, третия състав. С всичко останало ще се справяме с Гьонов", каза още спецът.

Младенов даде да се разбере също, че не се притеснява от негативната реакция от "червените" фенове и не се чувства като предател.

"Защо да не бъде на "Българска армия" на следващия мач? Нормално е да има реакция от крайни фенове. Както получавам крайни СМС-и, така и получавам такива с разбиране. Трябва ли да наречем Гибона предател, че беше в ЦСКА, или Наско Сираков, или който и да било. Тук съм, ще дам най-доброто от себе си. Нека в следващия мач победи отборът, който е по-добър".

Булфото

И за финал Младенов отказа да назове кой от двата ЦСКА е автентичният, като призова за край на разделението и обединение на "червената" общност.

"Не е приятно да има две ЦСКА-та, но всичко зависи от нас. Аз искам да видя единен ЦСКА. Феновете разделени, легендите разделени, ръководителите, които са доста богати, пак разделени. Не говоря за обединение, искам единен ЦСКА. Има разделение между феновете, факт ли е? Факт е? Защо в Левски съумяха да се обединят. При нас продължава и се поощрява от различни места. Разделяй и владей, това се прави. Самата история го показва. Дали ще дойдат още червени легенди? Божа работа. За съжаление, разделението продължава, но се надявам за прекъсне завинаги. Никой не желае разделение. Аз лично мечтая за единен ЦСКА", заяви още той.