Треньорът на Барселона Кике Сетиен трябваше да се извинява публично от името на помощника си Едер Сарабия, който беше заснет как крещи на играчите по време на мача с Реал (Мадрид).

Каталунците загубиха с 0:2 и изпуснаха лидерството за сметка на вечния враг, а Сетиен коментира и зависимостта на футболистите към суперзвездата Лионел Меси.

"Вярно е, че някои играчи твърде много мислят как да подадат на Меси. Аз бих правил същото. Меси е човек, който решава 90% от мачовете на този отбор. Винаги им казвам, че "ако топката е в краката на най-добрите играчи, има шанс да се случват хубави неща". Затова го търсят, знаят, че ще сътвори нещо. Тази зависимост към него е нормална. Аз също съм по-спокоен, когато подават на него", обясни Сетиен.

Специалистът коментира и слуховете, че е "изгубил" съблекалнята и вече няма доверие в неговите способности.

"За първи път чувам такова нещо. Откъде дойде? Всеки ден съм в съблекалнята и ръкостискам всички играчи. Всеки един от тях гледа на футбола по различен начин. Отношенията ни не ме притесняват. Обожавам тяхната настройка и отдаденост, както и стремежът да правим нещата по правилния начин.

Като всички неща в живота, моментното състояние влияе на настроението. Когато увереността на футболиста е голяма, нещата се случват добре. А когато не е, какво става? Някои от играчите се крият зад опонентите си и не искат топката. Да преодолеем такива моменти не е лесно. Никой не иска да сбърка и да е грешникът. Така е във футбола и живота. Да контролираме това за 90 минути е трудно", завърши наставникът.