Седмица преди старта на първенството на България, в ЦСКА никак не е спокойно, а въпросите са доста повече от отговорите.

И това става нещо като традиция за клуба, който сякаш успява по несравним начин сам да саботира паузите между сезоните и да ги започва във възможно най-сложно състояние спортно-технически и административно.

След като се оказа, че основният голмайстор Жорди Кайседо не иска повече да играе за отбора и ще бъде продаден до часове в Мексико, сега още трима от легионерите изпадат извън първия състав. Този път това ще се случи по настояване на сръбския треньор Саша Илич, като от тима са отстранени и пратени да тренират и играят с дубъла Яник Вилдсхут, Федерико Варела и Йоан Баи.

Последният вероятно дори ще бъде освободен още преди старта на сезона. Илич е бесен на поведението им и като представяне в тренировъчния процес, и като присъствие в лагера, и съблекалнята. Сърбинът е шокиран от непрофесионалното отношение на хора, които взимат никак не малки заплати и би следвало да са лидери на отбора.

Вероятно те не са единствените "под прицел" след видяното в контролите, като буди недоумение спортната форма на двама от най-опитните - Жеферсон и Амос Юга. Вторият е видимо с наднормено тегло, но засега те няма да бъдат вадени от състава. Куриозно донякъде, това не се случва при нито един наставник в ЦСКА, независимо как играят и в какво състояние са.

А в случая има и обективен фактор - да се разчита на тях се налага и заради факта, че всъщност Илич няма кой знае какви опции в средата на терена.

Въпросителни има около това кои защитници ще са здрави за първия мач с Арда идния уикенд, след като Юрген Матай още се възстановява от контузия, получена преди месеци, а Мено Кох и Енес Махмутович имат травми от подготовката.

Въпросите са сложни и около атаката, където без Кайседо трябва да се търси нов вариант. А дори и да бъде намерен качествен такъв, за краткото време до старта на сезона, как би се сработил той с отбора и останалите в нападение?

Добавяме и обявения от немалка част от основните групи в агитката бойкот на мачовете заради действия на ръководството, и получаваме една взривоопасна ситуация в и около "червените".

А първенството дори още не е стартирало.