ЦСКА потвърди официално новината, която прочетохте първо в Dir.bg в съботната вечер - Жорди Кайседо е трансфериран в чуждестранен клуб.

Неговото име е Тигрес УАНЛ (Мексико), въпреки че от "Българска армия", разбираемо, не го назовават. Това е нормално при условие, че сделката не е завършена и предстоят медицински прегледи и подписи.

Още в събота Кайседо се е сбогувал със съотборниците си и в следващите часове ще мине тестовете в Мексико. Очакваната стойност на трансфера е поне 4 милиона долара.

Ето как ЦСКА извести за случващото се тази сутрин:

"Информация за бъдещето на Жорди Кайседо.

Ръководството на ЦСКА проведе среща с нападателя с цел изясняване на всички въпросителни около поведението му през последните седмици. Кайседо беше категоричен, че няма интерес да продължи кариерата си в ЦСКА. Футболистът настоя и да бъде трансфериран в конкретен клуб.

Предвид нежеланието на Кайседо да играе за ЦСКА, непрофесионалното му отношение и неуважение, демонстрирано към клуба и отбора, собствениците се съгласиха, че продажбата на еквадореца е най-добрата опция.

Последваха няколко тежки дни на преговори, в които водещото за всички в ЦСКА беше интересът на клуба да бъде запазен.

В крайна сметка Кайседо ще бъде трансфериран в чужбина, като условията между двата клуба са финализирани, договорени са и личните условия на футболиста. Остава той да премине медицински тестове, след което трансферът ще може да бъде обявен официално.

В клуба се работи усилено по намирането на класен централен нападател."