Отборът на Базел е последното препятствие пред ЦСКА преди груповата фаза на Лига Европа. Швейцарците отстраниха кипърския Анортозис Фамагуста след победа с 3:2 в наистина здрав и интригуващ мач, като по този начин "синьо-червените" си осигуриха двубой с българите в плейофите на турнира.

Домакините влетяха в мача по мечтан начин, като за едва 21 минути вече водеха с 3:0. Това стана факт след голове на Силван Видмер и Самуеле Кампо в рамките на първите 12 минути и автогол на Хованес Хамбардзумян от състава на гостите малко след 20-ата минута. 

Гостите върнаха един гол чрез Бранко Въргоч в последната минута на първото полувреме за 3:1. Пет минути след началото на второто полувреме задачата за гостите стана още по-тежка след изгонването на Торнике Окриашвили, но това не уби надеждата им, а дори напротив - Гиорги Квилитая намали до 3:2 след гол от дузпа в 67-ата минута. 

В последните минути Базел също остана с човек по-малко след изгонването на Юлиан Вон Моос, но това не промени нищо и срещата завърши 3:2. 

Швейцарците ще приемат ЦСКА на 1 октомври.

В исторически план Базел има стопроцентова успеваемост срещу "червените" - две победи в два мача. И двете бяха извоювани през сезон 2009/2010, когато бе предпоследното участие на българите в груповата фаза на Лига Европа.