Ултраси на хърватския "Хайдук" (Сплит) са задържани в Сърбия и България преди вчерашното гостуване на тима на столичния "Славия" от турнира Лига Европа.

Хърватските фенове разграбиха и изрисуваха бензиностанция, като полицията е задържала 28 от тях, за които се смята, че са извършители.

Те ще прекарат няколко дни в ареста, като ги очаква лишаване от свобода за период между 30 и 60 дни.

Освен това е била извършена проверка на над 400 фена, като от тях са били иззети бухалки, брадви, ножове и пиротехнически средства. Те са спирали по пътя, снимайки се с хърватски националистически символи.

Снимка: Bulphoto

В България пък микробус с хърватски фенове не е бил допуснат на територията на страната поради съшата причина - открити пиротехнически изделия и предмети, забранени за носене при посещение на спортни срещи.

Един фен пък е задържан на границата за притежание на наркотични вещества.

При проверки на филтровъчните пунктове на територията на София са задържани още 18 футболни фенове на гостуващия отбор, пътували с микробуси. При проверките е установено, че носят пиротехнически изделия и забранени предмети.

Непосредствено преди влизане на стадиона, с наркотици е задържан един от хърватските фенове.

При оттеглянето с автомобили на привържениците на гостуващия отбор, в района от моста над Ломско шосе, по движещата се колона посока изход от столицата е хвърлен твърд предмет. Няма данни за пострадали при инцидента, но е пукнато стъкло на един от чуждестранните автомобили, съобщават от пресцентъра на МВР.

В крайна сметка футболната среща завърши с победа за хърватите с 3:2 и след 1:0 в първия мач в Сплит, "Хайдук" продължава напред в Лига Европа.