Италиански треньор загуби работата си, след като позволи на отбора си да разбие с 27:0 съперник в мач от групата до 18 г. на Тосканския регион.

Тимът на Инвиктасауро спечели с втрещяващия резултат срещу Марина Калчо, като гостите се появиха за двубоя с момчета от формациите си за 15 и 16-годишни, а в един момент след травма се наложи на вратата да пази полеви играч. Те имали проблеми с окомплектоването на състава си от съответната възраст и известили за това домакините.

Въпреки проблемите им, Масимилиано Ричини, треньорът на Инвиктасауро, не дал сигнал да бъде намалено темпото, а оставил момчетата си да унижават съперника. Ден по-късно клубът го уволни и поднесе официални извинения на Марина Калчо, аргументирайки се, че "са нарушени принципите и ценностната система на детско-юношеския футбол".

"Бях напълно шокиран, когато ми казаха - призна Паоло Брогели, президентът на клуба, взел решението да се раздели с треньора. - Изключително много съжалявам за момчетата от противниковия отбор, те не са получили уважението, което се изисква, когато говорим за прохождащи спортисти.

Нашите треньори имат задължения да тренират децата ни, но и да ги учат на уважение, и да ги образоват. Това не се е случило в тази ситуация и нямах избор в решението си."