Бизнесменът Васил Божков отговори на поредните въпроси на последователите си в своята Фейсбук страница.

Този път въпросите бяха на футболни теми, като бяха свързани с двата родни гранда - ЦСКА и Левски, на които Божков бе собственик в два различни периода.

Той бе попитан за титлата през сезон 2005/06, когато на полусезона ЦСКА имаше преднина от 7 точки, но впоследствие загуби първото място за сметка на водения от Станимир Стоилов тим на Левски.

По това време Божков бе собственик на "червените", а доста фенове на клуба и до днес го обвиняват, че е продал въпросната титла.

Божков отрече тези обвинения, като сподели:

"Историята е проста. Треньорът избяга, не беше подготвил отбора и ЦСКА загуби седемте точки разлика. Това е. Проста история. Никой не е продавал титли. Искам да кажа на всички глупаци, които говорят, че титлата е продадена и от това има някаква полза - букмейкърските къщи нямат никакъв интерес от уредени мачове и продадени титли, защото могат да загубят само пари.

Това, че съм продал титлата и съм заложил някъде пари, не е така. Аз приемам залози, не правя залози."

Бизнесменът коментира и темата Левски. Компанията му "Националан лотария" бе основен спонсор на "сините" до началото на тази година, но след действията на прокуратурата срещу него, столичният гранд е на ръба на оцеляването.

"Левски стана един стабилен и добър клуб във времето, в което го издържах.

Имахме програма за развитие, направихме игрища, развивахме детската школа, купихме хубави футболисти - скъпи, добри. Левски имаше едно прекрасно бъдеще. Левски съм го оставил без финансиране? Левски, Бойко Борисов го уби.

Това го казах предварително. Говорих с феновете. Казах им да говорят с премиера, който е фен на Левски да не подкрепя един антиконституционен закон. Те понеже са велики, аз много ги уважавам феновете на Левски, казаха, че в корпоративни интереси няма да се бъркат.

Как няма да се бъркаш, след като тази корпорация ти издържа любимия отбор и той е част от тази корпорация. Убиха корпорацията, убиха и клуба.

Ако така продължаваме и кажем, че няма да се бъркаме, утре ще убият и България по същия начин", казва още Васил Божков.