Дейвид Бекъм и екипът му, показаха как ще изглежда стадионът на новия американски футболен клуб Интер Маями.

Английската легенда има грандиозни планове за клуба, който от следващия сезон ще бъде част от MLS. Те включват привличането на някои от най-големите суперзвезди от Европа, както и модерна база, на която всички да завидят.

Комплексът, който Интер Маями представи, е на стойност 966 милиона долара, като ще трябва да е готов през 2022-а.

До построяването на новия суперстадион, Интер Маями ще играе на 18-хилядния "Локхарт". Стадионът бе дом на Маями Фюжън, който прекара три сезона в MLS в началото на века, но бе закрит заради слабия интерес и загубите, които генерираше. Интер Маями купи стария стадион и го разруши, като на мястото вече се строи нов малък и кокетен стадион. Той ще върши работа на мъжкия клуб в продължение на два сезона, а след това ще остане за академията.

През 2022-а предстои местенето на супермодерния стадион. Естествено, новият проект не включва само стадион. Целият комплекс ще бъде с размери 58 акра, а финансирането ще е на 100% от частни инвеститори.

В продължение на няколко месеца Бекъм и екипът му срещаха административни пречки, най-вече защото комплексът ще е на мочурлива местност, което притесняваше градските архитекти. Вече пречки за строежа няма и работните дейности ще започнат съвсем скоро.