Преди повече от седмица феновете на Левски направиха уникална за рамките на България кампания, в която изкупиха над 10 хиляди билета за отложения мач срещу Лудогорец. Те го направиха, за да подпомогнат любимия си клуб финансово.

 

Същото нещо направиха привържениците и на славния някога Локомотиве Лайпциг, който изпитва финансови трудности в четвъртото ниво на немския футбол.

Вече от 10 години в града има нов модерен клуб - РБ Лайпциг, който е в борбата за титлата и е четвъртфиналист в Шампионска лига.

Въпреки нарастващата му популярност, доста хора все още си обичат добрия стар Локомотиве, като го демонстрираха в последната седмица.

Първият футболен шампион на Германия пусна в продажба билети за въображаем мач срещу въображаем противник. Пропуските бяха на стойност от 1 евро, като феновете изкупиха 62 000 бройки.

Бройка, която сериозно надвишава капацитета на 15-хилядният клубен стадион.

Лутането по долните дивизии и наличието на РБ Лайпциг в града, повлияха сериозно на фенската маса на Локомотиве, който някога играеше на внушителния 120-хиляден "Централщадион".

Локомотиве дори изпълваше капацитета му за славните си европейски битки през 70-те и 80-те. Днес обаче на негово място се намира "Ред Бул Арена". Съоръжението е собственост на РБ Лайпциг, а вече няколко години Локомотиве няма право да играе там.