Полякинята Анита Влодарчик, която спечели олимпийско злато в хвърлянето на чук в Токио преди година, ще трябва да претърпи операция. Причина обаче не е травма по време на ежедневните ѝ спортни занятия, а такава, получена при меко казано нетрадиционни обстоятелства.

Респектиращата атлетка, която е висока 178 сантиметра и тежи 100 килограма, е пострадала по време на гонитба с крадец, разбил колата ѝ.

“Собственоръчно го хванах и го предадоха на полицията”, похвали се тя в профила си в Twitter, където добави, че за съжаление цената на разправията за нея е била мускулна контузия. Шампионката ще се оперира в понеделник.

36-годишната спортистка има три златни медала от последните три Олимпиади - в Лондон, Рио и Токио. Освен това тя е четирикратна световна шампионка и четирикратна шампионка на Европа. Всъщност в цялата си кариера и в случаите, когато е на подиума (19), само два пъти Анита не е взимала златото.

Полската състезателка изрази надежда, че ще се възстанови навреме за световното първенство, което предстои през юли в САЩ.